♥♥ Alla hjärtans middag ♥♥

Dagen i ära blev det lite romantisk middag igår!

Förrätt: Moules Marinier
Varmrätt: Gorgonzolagratinerad lax med vitvinsås och svamp- & harrysallad
Dessert: Ben & Jerry´s Half Baked (lite fusk är tillåtet idag!)

Moules Mariniers
1 kg blåmusslor
4 st charlottenlökar
2 st vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
½ dl hackad persilja
½ dl hackad dragon
Salt & Peppar

Tvätta och borsta musselskalen rena, rensa bort skägget. Skala och finhacka båda sorterna lök och svetta dom i en stor kastrull med lite smör. Tillsätt musslorna. Häll på vinet och låt koka upp. Tillsätt grädden och kryddorna, sätt ett lock på grytan. Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 2-3 minuter. Servera i djupa tallrikar.

OBS! Är musslan öppen innan kokning, prova knacka på den. Stänger den sig inte...släng den!Om musslan inte öppnat sig efter kokning...släng den!

Gorgonzolagratinerad lax
Pensla laxfiléer med smör. Strö över smulad gorgonzola och gratinera i ugnen tills fisken är klar och osten smält, ca 10-15 min.
Vitvinsås
2 st charlottenlökar
2½ dl fullfet créme fraishe
1 dl vitt vin
1-2 msk hummerfond
3 msk dragon
3 msk smör
Salt & Peppar

Fräs löken i smör. Tillsätt resterande ingredienser och låt småbubbla tills det smakar bra.

Svamp- & Harrysallad
Ruccola
Coctailtomater
Haricot Vertes frästa i smör, vitlök och chili
Smörstekta champinjoner

Kommentarer