Plommonglacerad skinkstek

Här snackar vi en riktig söndagsmiddag, jättemums! Vi åt min berömda rotsaksgratäng till detta, och receptet för den hittar du här .

Ingredienser:
1 st skinkstek/ kotlettrad
100 g torkade katrinplommon
salt & peppar
Smör

Glace:
100 g torkade katrinplommon
1 dl mörk öl/ porter
3 msk honung
1 gul lök
salt & peppar

Stick små hål i steken med spetsen av en kniv och späcka den med katrinplommon. Stek sedan steken runt om i rikligt med smör, krydda med salt och peppar.

Lägg över steken i en smörad ugnsfast form. Stick in en stektermometer i mitten av köttet och stek sedan i mitten av ugnen tills köttet fått en innertemperatur på ca 68 grader.

Gör under tiden glacen. Finhacka lök och stek den försiktigt i smör, de ska inte få färg. Tillsätt tärnade katrinplommon och fräs en liten stund till. Häll i öl och honung. Låt glacen småputtra till en tjock och god glace, ca 5-10 min.

Bred glacen på köttet och stek tills köttet nått ca 75 grader, eller längre. Längre stekning ger mörare kött...godare i mitt tycke! Skär i tunna skivor och servera till t.ex. rotfruktsgratäng.

Smaklig måltid!