Rabarberchutney
Jag tipsade Er om denna goding för ungefär ett år sedan. Jag gjorde en ny omgång i helgen och jag måste bara påminna Er igen, då det är så gudomligt gott! Chutneyn passar perfekt till fet fisk, t.ex. grillad lax men är även ett utmärkt kompliment till en stor bit krämig gorgonzola! Mums!
Ingredienser:
(räcker till att fylla en normalstor syltburk)
300 g rabarber4 salladslökar
4 msk citronsaft
2 dl socker
2 tsk sambal oelek
2 krm salt
Skala och skiva raberbern och salladslöken. Koka försiktigt upp i en kastrull tillsammans med citronsaften och socker. Låt koka 10-15 minuter. Ta av från värmen och smaksätt med sambal oelek och salt. Häll chutneyn i en väl rengjord glasburk och låt svalna. Förvara i kylskåp.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
/Sofie
Njöt av denna goda chutney med massa blandade ostar - kan varmt rekommenderas!
/Carina