Torskrygg Bourguinon

Ja det låter ju faktiskt ytterst konstigt att servera rödvinssås till en sådan mild och fin fisk som torsk. Men jag kan bara säga en sak: Herregud! Sååå gott!

Ingredienser:
Rimmad torskrygg
Ett gäng små färska champinjoner
½ dl kalvfond
100 g sidfläsk
1 pkt bacon
1 dl färsk persilja
½ flaska rött vin - helst bourginogne
1 st påse steklök
1-2 msk balsamvinäger
Ett par kvistar färsk timjan
1 msk  råsocker
Salt, peppar och smör

Rimmad tork: Mät upp 2 liter vatten och blanda ner 1 dl salt och 1 dl socker. Rör tills  det löst sig. Lägg ner 500 g torsk och låt dra i 1-2 timmar innan tillagning.

Rödvinsås: Häll vin, fond, socker, vinäger och timjan i en kastrull. Reducera till hälften, red av om så önskas.

Tillbehör: Skala smålöken och låt svettas i en stekpanna, lägg åt sidan. Klyfta champinjonerna och fräs dem. Skär upp bacon och sidfläsk i tärningar och stek tills de är knaprika. Blanda ihop allt med steklöken. Tillsätt färsk  persilja.

Torsken: Ta upp fisken ur rimningen och torka av dem. Halstra sedan fisken i en stekpanna på låg värme med massor av smör.

Servering: Lägg lök-, svamp- och fläskblandningen i botten, skopa över rödvinsås och lägg fisken på toppen. Garnera med en grön kvist.

Lycka till!

Kommentarer

Fröken Dill sa…
Spännande! Jag är svår på boeuf bourguinon och torskrygg är ju underbart gott...
Anonym sa…
Mycket god. Formen löste vi med folie som fungerade utmärkt. 👍