Krämig kycklingsoppa - LCHF

Det här är min nya favoriträtt. Denna soppa är grym! Jag har gjort basen två gånger nu och haft olika proteinkällor till och den är överlägsen. Mycket godare än vad den låter. Helt ärligt så klarar sig soppbasen bra helt på egen hand. Man behöver inte ens kött till. Mums!

Ingredienser:
(4 portioner)

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 st röda grillade paprikor (i glasburk)
1 st litet blomkålshuvud
1 dl vatten
2-3 dl grädde
1 st grönsaksbuljongtärning/ eller fond
salt & peppar
en nypa chiliflakes
4 st kycklingfiléer
några droppar tryffelolja

Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör i en kastrull. Skär paprikorna i bitar och blomkålen i små buketter.Tillsätt grönsaker, vatten, grädde, buljong och valfri mängd chili. Låt koka tills blomkålen är genomkokt, gärna lite överkokt då soppan ska mixas. Det blir lite lättare då :)

Stek under tiden kycklingfilé i smör, krydda med salt och peppar. När kycklingen är genomstekt är det dags att färdigmontera soppan.

Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt & peppar. Servera soppan med skivad kycklingfilé på toppen och några droppar tryffelolja. Garnera gärna med lite färsk persilja eller koriander som är min personliga favorit.

Smaklig måltid!

Kommentarer