Blåbärscheesecake i glas



Snabba och enkla desserter tycker jag om. Denna variant av cheesecake serverad i glas är just en sådan som jag hittade på arla.se. Sen är det ju alltid positivt när det ser lite snyggt ut också, I like!

Ingredienser:

125 g frysta blåbär
10 digestivekex fullkorn
2 gelatinblad
250 g kesella/kvarg
1 dl crème fraiche
¾ dl florsocker
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen. Blanda ner blåbären. Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen. Ställ i kylen minst 1 tim före servering. Garnera gärna med blåbär.


Lycka till!

Kommentarer