Bästa chiapuddingen hittills


Efter 1732 försök med att få chiapudding att smaka något annat än damm och diskvatten så tror jag att jag funnit den bästa varianten hittills, iaf enligt mig själv. Det är ju ett evigt tjatande om hur jävla bra dom där små fröna är och hur mättande de är och kan ersätta efterrätter när man är sötsugen. Men det går fan inte alls att äta chiapudding istället för kladdkaka och tro att man blir nöjd, men det kan ju vara en bra variant att ha i kylskåpet till vardags om man fått för sig att man vill minska på sitt sockerintag.

Ingredienser: 
1 banan
4 dl vätska, t.ex. mjölk, cashewdryck etc. 
1½ dl chiafrön
1-3 msk kakao
(1-3 tsk lakritspulver)

Mixa en banan med vätskan och kakao. Tillsätt frön och mixa lite till. Häll upp i en skål, ställ kallt i några timmar. Rör gärna om lite då och då tills fröna sugit åt sig vätskan och bildat en ”pudding”. Servera med bär eller frukt. 

Ps. Jag har varierat denna chiapudding med olika smaksättningar. Ovan är grundreceptet. Här kommer ett par förslag på smaksättning: 

- Ett par tsk lakritspulver, jättegott om man serverar puddingen med hallon.
- Riven kokos, ha i ett par msk kokosflingor. God kombination med banan och choklad.
- Rostade nötter, hasselnötter passade alldeles utmärkt. 

Lycka till! 

Kommentarer